Panama Disease is Back / 바나나 멸종 위기

Lang/- Eng_Reading|2018. 1. 13. 06:17

Panama Disease is Back

 



All over the world, Many people love banana. But Here is some bad new for them.

전 세계적으로 많은 사람들이 바나나를 좋아한다. 그러나 여기 바나나를 좋아하는 사람들에게는 다소 나쁜 소식이 있다.

 

 

Panama disease is starting to kill many banana plants. It is a disease which is caused by a fungus. It infects the roots of the plants. It then spread into the leaves. The leaves turn yellow. Later, they turn brown and fall off. Finally, the plants die. Worse yet, the fungus stays in the soil. So it also infects future plants.

파나마 병이 많은 바나나 나무를 죽이고 있다. 이는 균에 의해 발병된다. 이는 식물의 뿌리를 감염시켜, 점차 잎으로 퍼져 나간다. 그리고 그 이파리들은 노란색으로 변하게 되고, 이후 갈색으로 변한 뒤 떨어진다. 마지막으로 식물이 죽게 된다. 더욱 나쁜 점은, 균이 토양 속에 그대로 남아있다는 것이다. 또한 그것은 미래의 식물 까지도 감염시킨다.





Panama disease first struck in South America in the 1950s. At that time, the most common bananas were Gros Michel bananas. However, Panama disease killed almost every Gros Michel bananas. Afterwards, farmers started growing different bananas, called Cavendish bananas. luckily, the fungus did not infect the Cavendish banana plants. So they became the most common type. Nowadays, almost every banana in supermarkets is a Cavendish banana.

파나마 병은 1950년대 남 아메리카 지역에서 처음 발견되었다. 당시에는, 가장 흔한 종류의 바나나는 그로 미셸 바나나였다. 그러나 파나마 병이 거의 모든 그로 미셸 바나나를 죽였고, 이후, 농부들은 캐번디시 바나나라고 불리는 바나나를 재배하기 시작했다. 다행스럽게도 파나마 균은 캐번디시 바나나 나무를 감염시키지 않았다. 따라서 이는 가장 흔한 종류가 되었다. 오늘날, 마트에 있는 거의 모든 바나나는 캐번디시 바나나이다.

 

Unfortunately, However, the fungus returned in the 1990s. And now it infects Cavendish bananas as well. As a result, Panama disease is a risk to bananas worldwide. Banana is an important food source, so scientists are trying to stop the disease. If they fail, people may not be able to eat banana in the future.

그러나 불행하게도 1990년대에 들어서 이 균이 다시 돌아왔다. 그리고 캐번디시 바나나 또한 감염시킨다. 결과적으로 파나마 병은 전 세계 바나나에게 위험이 되었다. 바나나는 중요한 식량자원이기에, 과학자들은 이 질병이 바나나를 공격하는 것을 멈추게 하기 위한 시도를 하고 있다. 만일 그들이 실패한다면, 사람들은 아마 미래에 바나나를 먹기 못하게 될 수도 있다